We visited the Siona tribe in the Ecuadorian jungle
and made and ate yucca bread with one of the women.
This is how it went...
The fire |
The tools |
The yucca (a sort of root) |
Peeling the yucca |
Washing the yucca |
Grating the yucca |
Rolling the grated yucca... |
... and squeezing the juice out. |
The yucca juice is used for soups and teas. |
Sifting the yucca |
A flour-like substance is the result |
Just the yucca flour on a hot hot pan, nothing added... |
Ready to eat! I went for the pineapple jam instead of the tuna... |
och geweldig , heb je d'er ook een mogen bakken?
ReplyDeleteHoe smaakt het eigenlijk, zonder iets van kruiden ofzo erbij? Toch geen yuca planten die wij hier kennen he?
moeke
:) Ja he!
DeleteNee, zij heeft ze allemaal gebakken. Was niet zo gemakkelijk denk ik... nogal warm...
Het smaakte naar niet veel eigenlijk.
Kennen wij yucca planten in Belgie? Ik heb daar nog nooit van gehoord! Wat is dat?
ne kamerplant dacht ik; maar wel niet om op te eten.
ReplyDeletemoeke
Ha! Ne kamerplant? Nee, dan is het waarschijnlijk niet hetzelfde :)
DeleteDikke zoen!
You guys do SUCH cool things! I'm so glad you're having such a great time!
ReplyDeleteHey sweetest QA! Thank you!
DeleteAfter making the bread, Tim talked about your famous monkey bread again...
We miss you (not just your delicious bakings)!
Love, Katrien